Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021
37.3 C
Agrinio
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε ο Άγγελος Πετρουλάκης...

Πέθανε ο Άγγελος Πετρουλάκης…

Άγγελος Πετρουλάκης«Έφυγε» στα 69 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο ο συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης. Ο δημοσιογραφικός κόσμος θρήνησε πρόσφατα τον χαμό του Γιώργου Χουλιάρα και του Άγγελου Μαρόπουλου.
Άγγελος Πετρουλάκης: Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Γεννήθηκε το 1952 στη Λάρισα. Γυναίκα του η Μαίρη, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: Τη Χριστίνα, τον Πέτρο και τον Ιωάννη. Από το 1971 ως το 1996 (που παραιτήθηκε), υπηρέτησε στην Ελληνική Χωροφυλακή και την Ελληνική Αστυνομία. Τμήμα της ζωής του εκείνης της περιόδου καταγράφεται στο μυθιστόρημά του «Μου πες να κουρευτώ και κουρεύτηκα».
Η σχέση του με τη δημοσιογραφία ξεκινά το 1967, όταν δειλά–δειλά, ως μαθητής του Γυμνασίου, αρχίζει να γράφει σημειώματα, σχόλια, άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας. Από το 1982 και μέχρι το 1986 κρατά με ψευδώνυμο το χρονογράφημα της Α’ σελίδας στην τοπική εφημερίδα της Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Συνεχίζεται να εργάζεται στον ίδιο δημοσιογραφικό οργανισμό ως αρχισυντάκτης πλέον του μηνιαίου περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές». Η σχέση του με τη λογοτεχνία ξεκινά επίσης το 1967 δημοσιεύοντας ποιήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό της Λάρισας «Προσανατολισμοί».
Το 1981 κυκλοφόρησαν από τις «Εκδόσεις Δεδεμάδη» εφτά τομίδια με διηγήματα και νουβέλες του, που είχαν βασιστεί στα εγκληματολογικά αρχεία και χρονικά της Ελληνικής Χωροφυλακής της 25ετίας 1955-1980, με το γενικό τίτλο «Εγκλήματα στην Ελλάδα». Το 1982 επέστρεψε στη Λάρισα και μέχρι το 1986 κράτησε με ψευδώνυμο το χρονογράφημα της πρώτης σελίδας στην τοπική εφημερίδα τής πόλης «Ελευθερία». Το φθινόπωρο του 1986 ανέλαβε την έκδοση του μηνιαίου περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές».
Έχει εκδώσει επίσης: «ΛΟΓΟΣ πρώτος»–ποίηση (1981), «ΛΟΓΟΣ δεύτερος»–ποίηση (1984), «ΛΟΓΟΣ τρίτος»–ποίηση (1999), «ΛΟΓΟΣ και αιτία για ένα ταξίδι»–ποίηση (2001), «ΛΟΓΟΣ και αιτία για μια σιωπή»–ποίηση (2001), «Μου πες να κουρευτώ και κουρεύτηκα»–μυθιστόρημα–Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (2002), «Κρυφοί έρωτες»–μυθιστόρημα–Εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (2004). Έχει γράψει τα κείμενα του φωτογραφικού λευκώματος «Μικρά αντίο» του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα (Εκδόσεις Καστανιώτης).
Πριν έντεκα χρόνια δημιούργησε, επίσης στη Λάρισα, ως οικογενειακή επιχείρηση, το art restaurant «Να με θυμάσαι…» σε μια προσπάθεια ν’ αναπτύξει την ιστορία των καθαρών γεύσεων, του ποιοτικού ελληνικού κρασιού και της γαλήνιας ατμόσφαιρας.
We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. (φώτο απο διαδίκτυο)

spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img