Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
15.2 C
Agrinio
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε η Αγάθη Αναγνωστοπούλου–Μελισσινού, η πρώτη μηχανικός-μέλος του ΤΕΕ στο Αγρίνιο...

Πέθανε η Αγάθη Αναγνωστοπούλου–Μελισσινού, η πρώτη μηχανικός-μέλος του ΤΕΕ στο Αγρίνιο…

Εφυγε απο τη ζωή η Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού , που υπήρξε η πρώτη γυναίκα μηχανικός – τοπογράφος στο ΤΕΕ Αγρινίου. Ήταν σύζυγος του αειμνήστου Τάκη Μελισσινού
Η τοπική εφημερίδα «Παλμός» είχε τιμήσει, τον Μάρτιο του 2013, την Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού σε μια εκδήλωση που είχε σαν κεντρικό πρόσωπο την γυναίκα.
Οι κυρίες που τιμήθηκαν ήταν γυναίκες που η κάθε μια ξεχωριστά αναδείχθηκε μέσα από το έργο της προσφέροντας στον άνθρωπο ανιδιοτελώς και χωρίς κανένα όφελος, γιατί ποτέ δεν ήταν στο εγώ αλλά στο εμείς… Την πλακέτα και τα λουλούδια της παρέδωσε τότε, ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Άγγελος Παπαδημητρίου.
Ο σύζυγός της, Τάκης Μελισσινός συνετέλεσε στο να μπουν τα θεμέλια της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερρεάς και σαν Πρόεδρος κατόρθωσε να ενώσει και να κινητοποιήσει τις πολύ αξιόλογες ανθρώπινες δυνάμεις που είχε η Εταιρεία και να δημι­ουργήσει πολύ καλές προϋποθέσεις συνεργασίας με την ΙΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Έτσι η Εταιρεία στην περίοδο της Προεδρίας του Τ. Μελισσινού ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμα του Ιδρυτή της και στους κα­ταστατικούς σκοπούς της. Για τον Τάκη η Εταιρεία είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν ξεκινά η μέρα του, αν πρώτα δεν αντιμετωπίσει μαζί με συνεργάτες του, όπως η Μαίρη Τσιχριτζή και άλλα μέλη του συμβουλίου τα τρέχοντα θέματα της Εταιρείας.
Ο Τάκης Μελισσινός πρωτοστατεί στην ιδέα να τιμηθεί η Μνήμη των Αντιστασιακών που κρεμάσθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας την Μ. Παρασκευή του 1944.
Η Αγαθή Μελισσινού Μεγάλη Ευεργέτης της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας
Η Αγαθή Μελισσινού, πιστή στη Μνήμη και τις Αρχές για τις οποίες πάλευε ο Τάκης Μελισσινός, συνέχισε και μετά το θάνατο του συζύγου της να παρακολουθεί την Εταιρεία, επανειλημμένα να εκλέγεται μέλος του Συμβουλίου και στο τέλος στη μνήμη εκείνου Δώρισε (μαζί με το γιο της) στην Εταιρεία την αίθουσα του γραφείου της Εταιρείας στην Οδό Αναστασιάδη 2 στον ημιώροφο, το παλιό γραφείο του Μελισσινού.
Το Δωρητήριο συμβόλαιο υπογράφθηκε το 1993 και ισχύει εφ’ όσον υπάρχει η Εταιρεία. Για το λόγο αυτό ανακηρύχθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Μεγάλη Ευεργέτης. Αυτό έγινε επί προεδρίας του αειμνήστου Θ. Μ. Πολίτη, φίλου και συνεργάτη της οικογένειας Μελισσινού.
Η εξόδιος ακολουθία της Αγάθης Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού, θα τελεσθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στην Θεσσαλονίκη όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.


We read it in:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του kidiesnews.gr (φώτο απο διαδίκτυο).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

- Advertisment -spot_img